Week 7: Eindelijk een goed middel tegen acne!

Afvaldagboek Liselore

Ik moet bekennen dat niet mijn overgewicht, maar mijn slechte huid de belangrijkste reden was waarom ik besloot om aan het programma van Nederland Slank deel te nemen. Hierdoor heb ik nu eindelijk een goed middel tegen acne!

Een maanlandschap vol puisten

Zo’n tien jaar geleden stopte ik met de pil. Ik had een kinderwens, dus ik had eindelijk een goede reden om met het slikken van die rotzooi te stoppen. Maar het einde van die pil was ook het begin van een berg ellende voor mijn huid.

Binnen een paar maanden was mijn egale gezicht namelijk veranderd in een maanlandschap vol puisten. Ik begon mijn huid te behandelen met Clearasil, maar dat bleek helemaal niet te werken. Het leek eerder alsof mijn huid er alleen maar slechter uit ging zien.

Doxycycline is geen oplossing

Een goed middel tegen acneVervolgens ben ik ieder denkbaar product uit de schappen van verschillende drogisterijen gaan proberen. Je raadt het al: het had geen enkel effect. Nadat ik ook alles wat er bij de apotheek beschikbaar was had aangeschaft en ook diverse behandelingen bij schoonheidsspecialisten uit had geprobeerd, was ik de wanhoop nabij. Helemaal niets hielp.

Ik ging naar mijn huisarts voor advies, maar het enige wat ik daar kreeg waren ontstekingsremmende pillen. Mijn huid zag er stukken beter uit als ik iedere dag die Doxycycline slikte, maar een oplossing was het natuurlijk niet.

Een echt goed middel tegen acne vind je ook niet bij een dermatoloog

Zo belandde ik uiteindelijk bij een dermatoloog. Volgens haar had de acne echt helemaal niets met mijn eetpatroon te maken, maar moest ik gewoon nog sterkere pillen gaan slikken: Roaccutane. Nu ben ik al geen groot voorstander van het slikken van pillen, maar toen ik het boekwerk met bijwerkingen van Roaccutane las, gingen mijn hakken meteen in het zand. Dat gif zou ik nooit gaan gebruiken!

Lees maar even mee wat de bijwerkingen van Roaccutane zijn:

– Droge slijmvliezen, waardoor je alleen met allerlei extra oogdruppels misschien nog contactlenzen kunt dragen.
– Ernstige aangeboren afwijkingen bij het kind als je het slikt als je zwanger bent (je moet dan ook verplicht een zwangerschapstest doen voordat je het medicijn meekrijgt).
– Hoger cholesterol of glucose (als je Roaccutane slikt moet je maandelijks bloed prikken om dit te controleren).
– Overgevoeligheid voor de zon, psychische klachten, aandoeningen aan de nieren, een hogere kans op een hartaanval of beroerte en leveraandoeningen.
– Verergering van de acne.

Aangezien mijn acne vooral in mijn hals en op mijn kin zaten, had ik al langer het idee dat mijn acne vooral hormonaal van aard was. Dus besloot ik mijn dermatoloog te negeren en op zoek te gaan naar een natuurlijk middel dat vooral op mijn hormonen gericht was. Er moest gewoon een beter middel tegen acne bestaan dan die ellendige Roaccutane! Ik kwam uiteindelijk uit bij het programma van Nederland Slank.

Het resultaat na een maand Nederland Slank

middel tegen acne Het is inmiddels een maand geleden dat ik met de eerste fase van Nederland Slank begon. En het resultaat is nu al indrukwekkend. Niet alleen ben ik al ben 6,5 kilo afgevallen, mijn huid ziet er beter uit dan ooit. Zonder dat ik Doxycyline of het halve schap van de apotheek gebruik.

Uiteindelijk is het dus wel degelijk mijn eetpatroon dat het beste middel tegen acne blijkt te zijn, ik wou dat ik dat jaren geleden al had ontdekt!

Tot de volgende keer!

Meer van mijn afvaldagboek lezen? Kijk dan ook bij:
Week 5: Wanneer begin je met nieuwe eetgewoonten?
Week 3: Detoxen met bitterzout
Week 1: Te dik. En nu?

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype