Lipoedeem en lymfeoedeem behandelen door voeding

Lipoedeem is een langzaam proces dat niet vanzelf weggaat en alleen maar erger wordt. De meeste oplossingen die regulier aangeboden worden (steunkousen, drainage en liposuctie) verergeren op lange termijn de klachten. 

 

Lipoedeem en lymfeoedeem zijn aandoeningen die bij de meeste mensen weinig bekend zijn, maar ze komen toch steeds vaker voor. Met name vrouwen hebben hier last van. Het is pijnlijk en vervelend en de meeste dames voelen zich er onzeker en dik door. Ze verbergen de benen vaak met lange kleding, maar dat lukt moeilijk als men in de zomer of tijdens een vakantie in een bikini wil.

lipoedeem behandelen

lipoedeem behandelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel mensen denken dat lipoedeem een oestrogeen probleem is, maar dat klopt niet helemaal. De aandoening ontstaat vaak door een tekort aan voedingsstoffen en door stress. Er hebben al veel mensen ervaring met ons voedingsprogramma.

 

Stress

  • Stress zorgt voor het aanmaken van adrenaline en als gevolg daarvan worden vetcellen aangemaakt.
  • Rond bepaalde momenten in het leven hebben vrouwen meer behoefte in extra nutriënten. Denk bv. aan de menstruatie, de zwangerschap, de overgang, maar ook in tijden van chronische stress. Bij een tekort aan voedingsstoffen worden de celwanden en membranen steeds dunner en de doorlaatbaarheid van de vaten wordt slechter. O.a. eiwitten treden uit de bloedbaan en dat trekt vocht aan. Met als gevolg oedeem.
  • Door het dunner worden van de bloedvaten of lymfevaten stijgt de aanvoer en daalt de afvoer van vocht. De huid wordt op een gegeven moment minder elastisch, minder stevig en verliest zijn structuur.

Ons lichaam is in staat om twee soorten witte vetcellen te maken. De normale vetcellen zijn klein en bevatten weinig vocht. Met lipoedeem maakt het lichaam hele grote vetcellen die voor 90% uit vocht bestaan.

 

Lipoedeem Lipoedeem

 

 

 

 

Normale vetcellen                                                                             Vetcellen bij lipoedeem

Alleen afvallen is niet genoeg om van deze grote vetcellen af te komen. Ze hebben namelijk een functie in het lichaam en dat is, bescherming bieden tegen buitenaf. Ze gaan op de plaatsen zitten waar een membraan kapot of verzwakt is en werken als een muur om indringers weg te houden. Daarnaast veroorzaken ze op de verzwakte plekken ontstekingen, zodat het lichaam gewaarschuwd wordt dat daar wat aan de hand is en daar extra soldaten naartoe stuurt. Op die manier ontstaat er chronisch een laaggradige ontsteking.

Lipoedeem is een langzaam proces dat niet vanzelf weggaat en alleen maar erger wordt. De meeste oplossingen die regulier aangeboden worden (steunkousen, drainage en liposuctie) verergeren op lang termijn de klachten.

 

Hoe kom je van lipoedeem af?

 

Heel simpel, door te eten volgens bepaalde richtlijnen en voldoende water met mineralen te drinken. Voor een optimale opname van voedingsstoffen is het belangrijk dat de darmen en de rest van de spijsvertering goed werken. Dus alleen calorie-restrictie of een crash-dieet gaat zeker niet helpen.

 

Bij Nederland Slank bieden wij een uitbalancerend voedingsplan met daarnaast adviezen over suppletie om het probleem diep en blijvend aan te pakken.

Vitaminen en mineralen hebben als functie om eerst de tekorten aan te vullen, de grenzen helpen dicht te maken en de doorbloeding te verbeteren.

 

Door een speciale voedingstechniek drijft al het vocht het lichaam uit. De vetten worden daardoor kleiner en gemakkelijker afbreekbaar.

De pijn neemt af en u voelt zich gelijk vitaler.  Vraag meteen een gratis consult aan.

 

 

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype