Hormoonhuishouding

Met het Nederland Slank programma wordt de balans in je hormoonhuishouding weer hersteld. Hierdoor val je sneller af met blijvend gewichtsverlies. Bij Nederland Slank draait het namelijk allemaal om je hormoonhuishouding, aangezien deze bij overgewicht vaak is verstoord. Hormonen en afvallen gaan dus hand in hand. Ontdek er alles over.

Hormoonhuishouding

Hormoon uit balans

Hormoon uit balans? Hormonen die invloed hebben op je gewicht hebben, zijn het stresshormoon cortisol, het eetlust opwekkend hormoon ghreline, het vrouwelijk hormoon oestrogeen en het mannelijk hormoon androgeen. Indien je hormonen uit balans zijn, is snel en makkelijk afvallen erg moeilijk.

Hormonen in balans brengen met voeding

De reden van het succes van het programma van Nederland Slank is dat dit programma gericht is op de hormonen in balans te brengen met voeding . Daarbij streven wij naar een goed evenwicht tussen serotine en insuline. Bij een verlaagde insuline wordt voeding in energie opgeslagen in plaats van vet. Een verlaging van insuline zorgt er voor dat het eetlust-onderdrukkende hormoon leptine niet meer geblokkeerd wordt. Hierdoor heb je ook minder honger.

Hormoonbalans herstellen

Bij het programma van Nederland Slank zal de hormoonhuishouding hersteld worden. Dit wordt gedaan door allereerst je bloed af te nemen om te kijken hoe jouw persoonlijke hormoonhuishouding er voor staat. Aan de hand hiervan krijg je een persoonlijk voedingsprogramma dat je hormoonhuishouding weer in balans brengt. Hierdoor val je niet alleen blijvend af, maar ook nog eens snel. Je kan wel tot 3 kilo per week afvallen. Dit is 12 kilo per maand! Werken aan die hormoonbalans dus!

Hormonen in balans bevordert de gezondheid

Overgewicht is een stofwisselingsprobleem dat veroorzaakt wordt door een verstoord evenwicht in de hormoonhuishouding. Doordat de hormonen uit balans zijn, heeft dit grote invloed op het wel of niet goed kunnen afvallen. Met een verstoorde hormoonhuishouding is het gewoonweg onmogelijk om blijvend af te vallen. Vandaar dat het jojo-effect zo vaak voorkomt. Maar de hormoonhuishouding heeft naast afvallen ook nog op andere gezondheidsaspecten invloed. Medische proeven toonden aan dat bijvoorbeeld de verhoging van het menselijk groeihormoon voor meer dan 200 gezondheids- en welzijnsverbeteringen zorgde[1]. Enkele voorbeelden zijn hieronder te zien:
 • 72% Lichaamsvetverlies
 • 71% Huid textuur
 • 51% Verdwijning rimpels
 • 62% Geheugen
 • 38% Menstruatie cyclus
 • 38% Nieuwe haar groei
 • 88% Spierversteviging
 • 55% Genezing oude wonden
 • 84% Energie niveau
 • 83% Uithoudingsvermogen
 • 73% Weerstand tegen gewone ziektes
 • 75% Seksuele Potentie

Hormoonhuishouding en gezondheid verbeteren

Dat de hormoonhuishouding de gezondheid kan verbeteren is bewezen door diverse artsen en wetenschappers. Het programma van Nederland Slank is ontwikkeld door artsen en voedingsdeskundigen op dat gebied. Uit een wetenschappelijk onderzoek is dan ook aangetoond dat ons afslankprogramma verantwoord afvallen mogelijk maakt.

"Breng je hormonen in balans en ga gezond afvallen”Bron 1: Onderzoek uitgevoerd tussen 1994 en 1996 door Dr. Leon Cass Terry, M.D., Ph.D. aan de Medical College of Wisconsin, en Dr. Edmund Chein, M.D. aan de Palm Springs Life Extension Institute.

of bel ons op 085 06 57 472

 • Consulten door het hele land
 • Meest gestelde vragen
Wat is Nederland Slank?
Nederland Slank is een methode op basis van normaal eten, waarmee u snel en verantwoord uw streefgewicht bereikt én behoudt. Het programma wordt voor u persoonlijk gemaakt op basis van uw gezondheidsgegevens.
Hoe is het programma opgebouwd?
Het Nederland Slank programma bestaat uit vier fasen. In de voorbereidingsfase bereidt u uw lichaam voor op de “strenge” fase. Tijdens die fase gaat u precies volgens het persoonlijke voedingsplan eten. Daarna volgt de minder strenge fase waarin u, volgens bepaalde regels, meer producten mag proberen. In de laatste fase krijgt u tips en eventuele begeleiding om de rest van u leven uw bereikte streefgewicht te behouden.
Hoe lang duurt het programma?
Dat is per persoon verschillend. U kunt met name met de strenge fase zo lang blijven doorgaan als u zelf wilt, tot u het streefgewicht heeft bereikt.
Hoeveel kan ik afvallen met Nederland Slank?
Gemiddeld vallen onze klanten 7 tot 12 kilo per maand af, maar de resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Grafiek toevoegen?
Is Nederland Slank een dieet?
Nederland Slank is geen dieet. U hoeft zichzelf niet uit te hongeren en geen algemene regels te volgen. Het voedingsprogramma is op maat gemaakt voor u en bestaat uit gevarieerde maaltijden.
De laatste fase van Nederland Slank is gericht op gewichtsbehoud. Uw persoonlijke coach leert u hoe u met behulp van het persoonlijke voedingsprogramma de rest van uw leven uw bereikte streefgewicht kunt behouden. Wanneer u zich houdt aan de richtlijnen en adviezen van uw coach, kunt u probleemloos uw gewicht behouden.
Wat u gaat eten is afhankelijk van uw persoonlijk profiel. U krijgt een voedingsprogramma dat daar volledig op is afgestemd. Nederland Slank wil u helpen met verantwoord afvallen en daar hoort gezonde en gevarieerde voeding bij. U kunt dus zeker nog heel veel producten blijven eten.
Niet alleen het soort voeding en de hoeveelheid zijn belangrijk om verantwoord af te vallen, maar ook de frequentie van maaltijden. Het is dus wel zeker aangeraden om op bepaalde tijden te eten tijdens het programma.
Het voedingsprogramma van Nederland Slank is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie, dus daar wordt zeker rekening mee gehouden. Als u bepaalde producten niet mag eten vanwege medische of religieuze redenen, wordt uw programma daaraan aangepast.
Juist deze gezondheidsklachten zijn vaak een gevolg van overgewicht. Nederland Slank kan deze klachten helpen verminderen. Het wordt dus sterk aangeraden om met dergelijke medische problemen ook het programma te volgen!
Het is sowieso gezond om te sporten, maar het is geen voorwaarde bij het programma van Nederland Slank.
Uw persoonlijke voedingsprogramma wordt samengesteld op basis van uw eigen bloedwaarden. Daarnaast kunnen we achteraf ook uw nieuwe bloedwaarden vergelijken met de eerdere resultaten, zodat we kunnen vaststellen hoeveel die verbeterd zijn.
Voor de kosten kan je kijken op onze kosten pagina voor een overzicht
De consults vinden plaats via Skype, dus u hoeft er nooit voor de deur uit.
Nederland Slank maakt onder andere gebruik van Methabolic Balance, een wetenschappelijk bewezen effectief afslankprogramma dat ontwikkeld is door orthomoleculair artsen en voedingswetenschappers.
+
-
 • Stel een vraag