Gezonde recepten voor diner

Zoete aardappel met geitenroomkaas

Een heerlijke combinatie van zoet én hartig: zoete aardappel met geitenroomkaas!

Ingrediënten voor zoete aardappel met geitenroomkaas:

geitenroomkaas
zoete aardappel
prei
champignons
een teentje knoflook
olijfolie
zout&peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Was de zoete aardappel grondig en stoom ze gaar in een stoompan.
  2. Als ze gaar zijn laat je ze eerst wat afkoelen. Snijd de zoete aardappel dan in de lengte door en hol de beide delen grotendeels uit
  3. Ondertussen bak je je groenten in een beetje olie met een teentje knoflook erin, voeg kruiden naar smaak toe
  4. Vul de uitgeholde zoete aardappel met het groentemengsel
  5. Brokkel de geitenroomkaas over de zoete aardappel
  6. Zet de zoete aardappel met geitenroomkaas tot slot nog even onder de gril om de kaas wat te laten smelten!

Pastinaaksoep

  1. Ingrediënten:
  2. Ingrediënten: 250 gram pastinaak, een teen knoflook, een ui, 200 gr wortel in blokjes, één liter groentebouillon, een lepel crème fraiche of een lepel kaas/yoghurt, peper&zout, 15 gr fijngesneden peterselie, olijfolie 
  3. Bereiding:
  4. snipper een ui en een teentje knoflook
  5. snij 250 gram pastinaak en 200 gr wortel in blokjes
  6. verhit twee eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit daarin alle groenten
  7. voeg 1 liter groentebouillon toe, breng alles aan de kook
  8. laat de soep twintig minuten zachtjes koken
  9. pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper&zout
  10. schenk de soep in een kom en garneer met een lepel crème fraîche en wat fijngesneden peterselie.

Rode bietensalade met tonijn

Een heerlijke frisse bietensalade voor tijdens warm zomers weer!

Het recept is heel simpel:

Ingrediënten:

  • Gekookte rode bieten
  • Fijngesneden augurk
  • 1 blikje tonijn in water
  • een scheutje azijn
  • een theelepel mosterd
  • zout, peper

Snijd wat augurken in kleine stukjes en meng deze met de fijngesneden bieten. Voeg een blikje tonijn bij de bieten en augurken, meng ook dit goed door elkaar. Maak een dressing van een beetje azijn, mosterd, zout, eventueel sambal voor de pittigheid.

Alles goed mengen en smullen maar!

Marokkaanse kip ovenschotel

Ingrediënten (voor ca. 2 personen): 

– kipfilet in stukken gesneden of kippenpootjes
– 1 rode puntpaprika in ringen gesneden
– een handjevol doperwtjes
– wat sperziebonen in stukjes gesneden
– 1 ui in ringen gesneden
– 1 tomaat in stukjes gesneden
– eventueel wat groene olijven zonder pit

Marinade
– 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
– 1 tl kurkuma
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl zwarte peper
– 1 tl komijnpoeder
– halve tl gemberpoeder
– halve tl zeezout
– een paar takjes peterselie fijngesneden
– een paar takjes koriander fijngesneden
– olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Maak een marinade van de kruiden en olijfolie en meng de helft van de marinade door de stukken kip/kippenpootjes. Meng de andere helft van de marinade door de kleingesneden groenten in een ovenschaal. Leg de gemarineerde stukken kip/kippenpootjes bovenop de groenten in de ovenschaal. Doe er een klein glaasje water bij. Niet te veel, net genoeg zodat het niet kan aanbranden.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of bakpapier.

Zet de ovenschotel gedurende 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer af en toe tussendoor of er nog voldoende vocht in de ovenschaal zit.
Haal de laatste paar minuten de bedekking van de ovenschaal af zodat de kip nog even goudbruin kan bakken.

Kip Hawai met ananas

Ingrediënten:

  • 1 portie kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • 2 eetlepels kikkoman sojasaus
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • stukjes verse ananas (of mango)

Bereiding:

  1. Pers de knoflook boven een kom uit, roer er 1 thl citroensap, de kikkoman saus, de tomatenpuree en wat peper door. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade en laat een half uur afgedekt in de koelkast staan
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren. Verhit de olie en bak hierin de uitgelekte blokjes kip in 5 minuten gaar; bak de laatste minuut de bosuitjes mee
  3. Roer de overgebleven marinade en de ananas met in een pannetje, breng dit aan de kook en laat het inbinden

Nasi met bloemkool rijst 

Nasi Goreng

Ingrediënten:

1 portie gehakt, kip óf 2 eitjes, 2 eetl. olijfolie, ‘Oosterse’ groenten zoals taugé, paprika en prei, bloemkool, nasikruiden (bij voorkeur zelfgemaakt)

Bereiding:

1. Doe olijfolie in de wok en bak het gehakt rul
2. Voeg na 5 minuten de gesneden Oosterse groenten toe
3. Maak van bloemkool bloemkoolrijst met een grove rasp of in de keukenmachine
4. Voeg je nasikruiden samen met de bloemkoolrijst toe in de pan met groenten en gehakt
5. Laat alles weer even 5 minuten bakken
6. Als je liever ei bij je nasi eet: laat het gehakt dan achterwege en bak er 2 spiegeleitjes bij!

Vegetarische lasagneVegetarische lasagne

  • Groente naar keuze (bv. aubergine/courgette, tomaat, champignons, sjalot)
  • Kaas naar keuze (bv. mozzarella/feta/roomkaas)
  • Naar wens oregano, curcuma/kerrie, zout en peper

Bereidingswijze

Falafel

  •  (voor 1 persoon 200 á 250 gr) kikkererwtenFalafel
  •  1 eetlepel roggebloem
  •  1 eetlepel olijfolie
  •  2 takjes verse peterselie
  •  2 takjes verse koriander
  •  2 takjes verse munt
  •  1 teentje knoflook
  •  1 sjalotje
  •  Halve theelepel komijnpoeder
  •  Halve theelepel chilipoeder
  •  Zout, peper
  •  Snufje kurkuma

Bereidingswijze: Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze na en laat de kikkererwten goed uitlekken. Snijd de verse kruiden, de sjalotjes en de knoflook klein. Doe de kikkererwten, verse kruiden, sjalotjes, knoflook en overige ingrediënten in een mengkom en mix deze fijn met een staafmixer of keukenmachine. Als het ‘deeg’ te droog is, voeg dan een klein beetje olijfolie of water toe. Is het ‘deeg’ te nat, voeg dan wat roggemeel toe. Maak met je handen of twee lepels balletjes van het deeg en druk ze stevig aan. Als het deeg plakkerig is, bestuif dan je handen met wat meel. Verhit een scheut kokosolie in een koekenpan. Bak de falafel balletjes om en om in ca. 8 minuten goudbruin. De falafel kan ook worden gebakken in een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 20-25 minuten. Draai de falafel halverwege om.  Serveer de falafel met een fris sausje van avocado en salade/groenten.

Roergebakken ei met broccoli

  • Eiei
  • Broccoli roosjes (vers of diepvries)
  • Zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm een pan en voeg de broccoli roosjes toe en bak deze totdat ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. In de tussentijd, klop de ei los in een kom en voeg dit toe in de pan. Voeg zout en peper toe naar smaak en roer af en toe tot het ei gaar is.

Aubergine met hüttenkäse

  • Aubergine, in plakken gesneden
  • aubergineTomaat, in plakken
  • Hüttenkäse
  • Basilicum, handje vol
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding: 5 minuten Bereiding: 15 minuten

Bestrooi de plakjes aubergine met zout en peper en bak/gril ze in een hete pan.
Bak de eerste zijde tot het bruin wordt, ongeveer 5 minuten. Draai de aubergine plakjes om en bak deze kant ook.
Haal de aubergine plakjes uit de pan, en begin met het stapelen. Eerst aubergine,tomaat, hüttenkäse, basilicum, enzovoorts.
Serveer warm of koud.

Gewokte Chinese groenten met shiitake

  • Olie
  • chinese groentenStukje verse gember, gehakt
  • 1-2 teentjes knoflook,  gehakt
  • Paksoi of Chinese kool, gesneden Shiitake, in plakjes

Voorbereiding: 5 minuten  Bereiding: 10 minuten. Verhit de olie in een wok op een medium hoog vuur, wanneer het heet is, voeg de knoflook en de gember toe en roerbak snel gedurende 1 minuut of zo tot het gaat geuren.

Voeg de groenten en shiitake toe tot gecombineerd. Voeg zout toe naar smaak.

Kikkererwten curry

  • Kikkererwten uitgelekt & afgespoeldkikkererwten recept
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • Wortels (gesneden)
  • Ui (gesneden)
  • Teentje knoflook (fijn gesneden)
  • Kerriepoeder (naar smaak)

Voorbereiding: 5 minuten. Bereiding: 15 minuten. Plaats de groente en de kikkererwten in een koekenpan en voeg een klein beetje water toe, laat het sudderen tot de groenten gaar is. Voeg vervolgens de yoghurt en de kerriepoeder toe en verhit het geheel 2-3 minuten of tot het goed warm is.

Groente caponata

  • Sjaloten fijn gesnedencaponata
  • 1 theelepel olijfolie
  • Koolrabi fijn gesneden
  • Aubergine in stukjes gesneden
  • Prei fijn gesneden
  • 1 theelepel Oregano
  • Cherry tomaatjes door de helft gesneden
  • 1 theelepel wijnazijn of witte azijn

Voorbereiding: 5 minuten. Bereiding: 25 minuten. Bak de ui in een koekenpan met een een klein beetje olijf olie voor 3 minuten. Voeg de koolrabi en de aubergine toe, en bak dit 4 minuten. Voeg prei toe en bak 3 minuten. Voeg vervolgens wat oregano toe en een beetje water (ongeveer 4 eetlepels). Kook 5 minuten met een deksel op de pan. Voeg de gehalveerde tomaatjes en 1 theelepel azijn toe. En kook alsnog voor 5 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met basilicum.

Gekruide linzen met spinazie en tomaat

  • Boter of kokosolie
  • Ui in stukjes
  • Spinazie  Gekruide linzen
  • Tomaat
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel  verse bladpeterselie
  • 1 eetlepel verse munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding: 5 minuten    Bereiding: 12 minuten. Verhit de boter of kokosolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg de spinazie toe en kook tot ze net verwelkt zij, ongeveer 2 minuten. Voeg de tomaat, linzen, basilicum, peterselie en munt in de pan en roer door elkaar. Kook vervolgens nog 1 minuut. Voeg de citroensap toe, zout en peper en serveer.

Forel met groenten

  • Forel of andere visforel
  • Olijfolie
  • zout en peper
  • Ui in stukjes
  • Sap van een ½ limoen
  • Courgette in stukjes
  • Wortel in stukjes
  • Peterselie

Bereidingwijze:

Voorbereiding: 5 minuten    Bereiding: 35 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Neem een groot stuk aluminiumfolie, groot genoeg om de vis en groente erin te stoppen en een pakketje ervan te maken. Maak de vis schoon (indien nodig) en plaats het op de folie. Besprenkel de vis met olijfolie limoensap en zout en peper. Voeg de rest van de ingrediënten ook toe (boven op en naast de vis). Wikkel alles op in de aluminiumfolie, zodat het goed afgedicht is.

Bak de vis 30 minuten in de oven.

Gewokte kip en groenten

  • ½ theelepel koriander 
  • ¼ theelepel komijnkip
  • ¼ theelepel venkel
  • ¼ theelepel zout
  • 1/8 theelepel kurkuma
  • kipfilet gesneden in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie (als toegestaan) 
  • wortel, in plakjes gesneden
  • paprika, gesneden in blokjes
  • ui, gesneden 
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • ½  theelepel limoensap
  • verse muntblaadjes, fijngehakt (optioneel)

Voorbereiding: 15 minuten       Bereiding:  30 minuten

Meng alle kruiden in een bakje, samen met het zout en de maïzena.

Voeg de kip toe en roer tot het helemaal bedekt is  met het kruidenmengsel.
Verwarm een wok of een koekenpan op hoog vuur. Voeg de ½ eetlepel olijfolie toe (als toegestaan). Wanneer de olie heet is, voeg wortelen, paprika, ui en knoflook toe. Kook al roerend, tot de groenten bruin beginnen te worden, 4 tot 6 minuten. Breng de groenten naar een bord.
Zet het vuur middelhoog en voeg de resterende olie in de pan. Voeg de kip en kruiden uit het bakje toe  en bak al roerend tot de kip gaar is, 5 tot 7 minuten. Roer de groenten, limoensap en de munt toe en bak tot het helemaal verwarmd is.

Groenten met kaas

  • 1 theelepel olijfolie
  • Ui in plakjes gesneden
  • groeten met kaas½ theelepel gedroogde oregano
  • ¼ kopje kippenbouillon (water met bouillon poeder) 
  • Sperziebonen, schoongemaakt
  • Courgette, gesneden in stukjes
  • Tomaat
  • Zout en peper naar smaak
  • een kaas naar keuze volgens het programma

Voorbereiding: 8 minuten. Bereiding: 30 minuten. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en oregano toe en bak al roerend, tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg sperziebonen toe en verlaag het vuur, dek de pan af en laat het vervolgens langzaam sudderen, ongeveer 10 minuten. Voeg de courgette en tomaat toe en laat het verder koken tot de groenten gaar zijn, 8 tot 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met een kaas naar keuze.

Wilde rijst met oesterzwammenwilde rijst

  • Wilde rijst
  • Water
  • Olie (indien toegestaan)
  • Ui, fijngehakt
  • Oesterzwammen, stelen verwijderd
  • 1 eetlepel peterselie,fijngesneden
  • Zout en peper

Voorbereiding: 10 minuten. Bereiding:  30 minuten. Bereidt de wilde rijst zoals beschreven op de verpakking. Verhit olie in een pan op matig hoog vuur en voeg ui  en oesterzwammen toe en bak tot ze zacht en bruin zijn. Haal de pan van het vuur en meng de wilde rijst er door heen. Meng vervolgens de fijngesneden peterselie door het mengsel.

Breng op smaak met zout en peper.

Courgette Lasagne03-02

  • 100 gram courgette
  • 85 gram mozzarella
  • ½  tomaat
  • 4 champignons
  • 1 ui
  • ½  knoflook
  • Naar smaak peper/zout/peterselie

Bereiding: 20 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de schil van de courgette en schil vervolgens de courgette in lange plakken.
Snijd de mozzarella in plakken en bewaar deze in een bakje.
Snijd vervolgens de tomaat in kleine blokjes en prak deze met een vork fijn tot er een tomatenpuree ontstaat. Snijd de 4 champignons in plakjes en de ui in kleine blokjes.
Bak de ui met champignons in een koekenpan 3 minuten en voeg hier de knoflook aan toe. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en peper/zout/peterselie naar smaak.
Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hier twee plakjes courgette in met vervolgens een eetlepel van het mengsel en 2 plakjes mozzarella. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Leg boven op nog 2 plakjes mozzarella.
Laat de lasagne in ongeveer 15 minuten gaar worden in de oven.

Oosterse wok met salsa en zalm

  • 135 gram prei    04-01
  • 130 gram zalm
  • ½ tomaat
  • 1 theelepel rode ui
  • naar smaak chilikruiden/peper/zout/dille

Bereiding: 30 minuten. Was de prei en snijdt deze in ringen. Snijdt de tomaat en de rode ui in kleine stukjes, voeg hierbij naar smaak wat peper en zout toe. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de zalm circa 4 minuten aan beide zijde tot deze gaar is. Terwijl de zalm gebakken wordt, verhit ½ eetlepel olie in een wokpan en wok hierin de preiringen met wat chilipoeder. Wok de preiringen ongeveer 5 minuten, eventueel langer als u de preiringen zachter wilt hebben. Leg de preiringen op een bord en leg de zalm hierboven op. De tomatensalsa kan zowel over de prei als over de zalm. Maak het geheel af met wat dille.

Gambaspiesjes met een frisse dressing

  • 50 gram mangoGambaspies2
  • 2 eetlepels water
  • Snufje peper en zout
  • 75 gram gamba’s
  • 2 saté prikkers
  • 125 gram gemengde sla (gewassen)

Bereiding: 15 minuten. Snijd 50 gram mango in kleine blokjes en prak deze met een vork fijn. Voeg aan de mangopuree 2 eetlepels water toe en roer alles tot een egale massa. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak. Leg de gamba’s in een kom en voeg hier de helft van de mangodressing aan toe. Bewaar de andere helft van de dressing voor later over de gemengde sla. Laat de gamba’s ongeveer 5 minuten in trekken. Rijk na 5 minuten de gamba’s op 2 saté prikkers. Bak de gamba’s gaar in 2 minuten per kant in een pan zonder olie. Gebruik hiervoor een anti aanbak pan of leg een stukje bakpapier in de pan. Leg ondertussen op een bord de gemengde sla en verdeel de mango dressing hierover. Serveer de gambaspiesjes op de gemengde sla.

Variatietip: Geen fan van mango? U kunt de mango ook vervangen voor andere soorten fruit naar keuze.

Pittige bloemkool met gerookte kip

  • 130 gram bloemkool12
  • 135 gram gerookte kip
  • 1 eetlepel  soja yoghurt
  • Naar smaak mosterdkruiden, peper, kerriekruiden

 

Bereiding: Snijd de bloemkool in roosjes en spoel deze af. Kook de bloemkool gaar in ruim kokend water. Terwijl de bloemkool kookt: Schil het stuk gerookte kipfilet in plakjes. Doe een eetlepel yoghurt in een bakje en voeg hier ongeveer twee mespunten mosterdkruiden, een snufje peper en een mespunt kerrie aan toe. Na ongeveer 12 a 15 minuten is de bloemkool zacht gekookt. Giet de bloemkool af en leg de bloemkool roosjes op een bord. Leg ook de plakjes gerookte kipfilet op het bord. Voeg vervolgens naar ook de pittige saus toe.
Variatietip: In plaats van bloemkool kan je ook kiezen voor andere soorten groenten. Ook kan er bij het pittige sausje ook nog 1 theelepel ui toegevoegd worden voor een pitterige bite.

Kikkererwtenburger op een bedje gegrilde groenten

  • 80 gram kikkererwten    14
  • 1 ei
  • 65 gram courgette
  • 65 gram aubergine
  • naar smaak knoflook/peterselie/paprikapoeder

Bereiding: Lek de kikkererwten uit en doe deze in een kom. Voeg hierbij het ei en maak het tot een glad geheel met de staafmixer. Als u niet beschikt over een staafmixer kunt u de kikkererwten en het ei in de blender doen. Voeg een half teentje knoflook toe en wat peterselie en paprikapoeder. Schil de courgette en de aubergine en maak met behulp van de kaasschaap dunnen plakken. Verhit in een koekenpan 1 theelepel olie en grill hier in de plakken aubergine en courgette. Als u beschikt over een grillplaat kunt u hierop ook de plakken groenten grillen. Terwijl u de groente aan het grillen bent, verhit u in een koekenpan een theelepel olie en hier stopt u het kikkererwtenmengsel in. Maak hier een ronde vorm van zodat het op een burger lijkt. Bak beide zijde ongeveer 4 minuten tot deze bruin zijn. Leg eerst de gegrilde groente op uw bord en leg hierboven op de kikkererwtenburger.

 Variatietip: U kunt eventueel een sausje maken van yoghurt door 1 eetlepel yoghurt te mengen  met stukjes tomaat en wat chili kruiden. Ook kunt u een tomatensalsa bij de burger serveren. Hiervoor snijdt u ½ tomaat en 1 theelepel rode ui in kleine stukjes en mengt deze met peper en zout.

Wortelsoep met tuinbonen

  • 175 gram wortelWortelsoep1
  • 250 ml water
  • 1 groente bouillon blokje
  • ½ ui
  • 75 gram tuinbonen

Laat een pan met water koken. Was de wortelen grondig en laat deze ongeveer 4 minuutjes koken. Kook ondertussen in een waterkoker 250 ml water en maak hier bouillon van. Als de wortels 4 minuten zijn gekookt doe deze in de blender samen met de 250 ml bouillon. Blender het tot een glad geheel. Stop dit vervolgens in terug in de pan waarin het water gekookt was en verwarm hierin de soep. Snijd de ½ ui in kleine stukjes en voeg deze toe bij de soep. Lek de tuinbonen uit, spoel deze af onder de kraan en verwarm ze vervolgens mee met de soep. Laat de soep ongeveer 15 minuten verwarmen en serveer deze vervolgens.

Pompoenfriet met kip uit de oven

  • 160 gram (Fles)Pompoen13
  • 110 gram kipfilet
  • 1 theelepel olijfolie
  • Naar smaak kaneel/Nootmuskaat/Gember/Kruidnagel/Rozemarijn

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en verwijder de pitten en zaadlijsten. Snijdt vervolgens de pompoen in gelijke reepjes van ongeveer 6 cm lang en 1 cm dik/breed. Ongeveer de afmetingen van aardappelfrietjes uit de supermarkt. Doe alle reepjes pompoen in een kom. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie. Voeg hierbij wat kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel. Meng het geheel goed door elkaar, dit gaat het makkelijkst met de handen. Leg vervolgens de pompoenfrietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng in een kommetje 1 theelepel olijfolie met rozemarijn, peper en eventueel andere kruiden naar smaak. Smeer de kipfilet vervolgens in met het kruidenmengsel. Leg ook de kipfilet op een bakplaat. Doe boven in de oven de bakplaat met de kipfilet en onder of in het midden van de oven de pompoenfrietjes. Draai de kipfilet en de pompoenfrietjes na 10 minuten om. Haal na 20 minuten de pompoenfrietjes uit de oven maar laat de kipfilet nog 5 minuten langer doorgaren. U kunt eventueel de kipfilet doorsnijden om te kijken of deze gaar is.

Variatietip: De pompoenfrietjes kunnen ook koud worden gegeten. De pompoenfrietjes zijn nog lekkerder als u deze serveert met een eigen gemaakte yoghurtsaus. Dit kunt u heel makkelijk zelf maken door bij 1 eetlepel yoghurt of sojayoghurt wat kruiden en knoflook toe te voegen.

Wrap met groente

  • 2 eierenwrap met groente
  • Peper & zout
  • Bieslook
  • 1 theelepel olijfolie
  • Rucola
  • Bosuitjes
  • Komkommer
  • Radijs

Bereiding:  2 eieren klutsen met zeezout en peper. Gebruik 1 theelepel olijfolie om in te bakken. Hierover in de pan wat bieslook strooien. De wrap kan gevuld worden met rucola, bosuitjes, komkommer en radijs, maar je kunt dit natuurlijk naar eigen smaak vullen.

Aardappels met sperziebonen en ei

  • Sperziebonenaardappels met sperziebonen en ei
  • Aardappels in blokjes gesneden
  • Teentje knoflook, fijn gehakt
  • Ei
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding: Kook de sperziebonen in een grote pan met kokend water tot ze beetgaar zijn, ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Verhit de (olie) in een koekenpan op middelhoog vuur. Verspreid de aardappel blokjes gelijkmatig en bak ze, draai ze om de paar minuten met een spatel tot ze zacht en bruin zijn, ongeveer 15 tot 20 minuten. Roer de groene bonen, knoflook, zout en peper door de aardappelen. Open een ei boven op de aardappel mix. Dek de pan af en laat het ei op een matig vuur gaar worden, 3 tot 5 minuten. Serveer direct.

Gewokte Chinese groenten met shiitake

  • Oliegewokte chinese groenten met shiitake
  • 1-2 teentjes knoflook,  gehakt
  • Stukje verse gember, gehakt
  • Paksoi of Chinese kool, gesneden
  • Shiitake, in plakjes

Bereiding: Verhit de olie in een wok op een medium hoog vuur, wanneer het heet is, voeg de knoflook en de gember toe en roerbak snel gedurende 1 minuut of zo tot het gaat geuren. Voeg de groenten en shiitake toe tot gecombineerd. Voeg zout toe naar smaak.

Kalfsvlees met champignon jus

  • Mager kalfsvleeskalfsvlees met champignon jus
  • Champignons, in plakjes gesneden
  • Ui, fijn gesneden
  • Teentje knoflook, fijngehakt
  • ¼ kopje kippenbouillon
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel peper

Bereiding: In een koekenpan kook het kalfsvlees op matig vuur 2-3 minuten aan elke kant of tot dat het gaar is. Verwijder het kalfsvlees en houd het warm. Voeg champignons, ui en knoflook toe in dezelfde pan en bak op middelhoog vuur gedurende 5-8 minuten of tot alles gaar is. Voeg vervolgens de kippenbouillon, peterselie, zout en peper toe en roer gedurende 2 minuten. Serveer de champignon jus over het kalfsvlees.

Zalm met asperges

  • Zalmfiletzalm met asperges
  • Asperges
  • Olie
  • zout en peper

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de olie aan op de zalm en de asperges en kruid met zout en peper. Plaats de zalm en de asperges op aluminiumfolie en vouw de folie dicht, als een pakketje en plaats in de oven. Bak tot dat de zalm gaar is, ongeveer 25 minuten.

Zwarte oogbonen met spinazie

  • Ui, in stukjes gesnedenzwarte oogbonen met spinazie
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Spinazie
  • Blik zwarte oog bonen
  • Sap van een ½ citroen/appelazijn

Bereiding: Bak de knoflook en ui in een pan. Voeg zout en peper toe. Voeg de spinazie, citroensap en de zwarte oog bonen toe en roer. Dek de pan af en laat het gedurende 10 minuten simmeren op laag vuur. Serveer. Voeg meer zout en peper toe indien nodig.

Zwarte oogbonen salade

  • Zwarte oogbonen (uit blik)zwarte oogbonen salade
  • Ui, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • Stukje gember, fijn gesneden
  • Appel azijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding: Combineer alle ingrediënten samen in een kom en serveer. Kan serveert worden samen met sla.





Voornaam

Achternaam

Telefoonnummer

of bel ons op 085 06 57 472

  • Consulten door het hele land
  • Meest gestelde vragen

Wat is Nederland Slank?Nederland Slank is een methode op basis van normaal eten, waarmee u snel en verantwoord uw streefgewicht bereikt én behoudt. Het programma wordt voor u persoonlijk gemaakt op basis van uw gezondheidsgegevens.
Hoe is het programma opgebouwd?Het Nederland Slank programma bestaat uit vier fasen. In de voorbereidingsfase bereidt u uw lichaam voor op de “strenge” fase. Tijdens die fase gaat u precies volgens het persoonlijke voedingsplan eten. Daarna volgt de minder strenge fase waarin u, volgens bepaalde regels, meer producten mag proberen. In de laatste fase krijgt u tips en eventuele begeleiding om de rest van u leven uw bereikte streefgewicht te behouden.
Hoe lang duurt het programma?Dat is per persoon verschillend. U kunt met name met de strenge fase zo lang blijven doorgaan als u zelf wilt, tot u het streefgewicht heeft bereikt.
Hoeveel kan ik afvallen met Nederland Slank?Gemiddeld vallen onze klanten 7 tot 12 kilo per maand af, maar de resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Grafiek toevoegen?
Is Nederland Slank een dieet?Nederland Slank is geen dieet. U hoeft zichzelf niet uit te hongeren en geen algemene regels te volgen. Het voedingsprogramma is op maat gemaakt voor u en bestaat uit gevarieerde maaltijden.
Hoef ik na dit programma nooit meer te diëten?De laatste fase van Nederland Slank is gericht op gewichtsbehoud. Uw persoonlijke coach leert u hoe u met behulp van het persoonlijke voedingsprogramma de rest van uw leven uw bereikte streefgewicht kunt behouden. Wanneer u zich houdt aan de richtlijnen en adviezen van uw coach, kunt u probleemloos uw gewicht behouden.
Mag ik wel alles blijven eten?Wat u gaat eten is afhankelijk van uw persoonlijk profiel. U krijgt een voedingsprogramma dat daar volledig op is afgestemd. Nederland Slank wil u helpen met verantwoord afvallen en daar hoort gezonde en gevarieerde voeding bij. U kunt dus zeker nog heel veel producten blijven eten.
Moet ik op vaste tijden eten?Niet alleen het soort voeding en de hoeveelheid zijn belangrijk om verantwoord af te vallen, maar ook de frequentie van maaltijden. Het is dus wel zeker aangeraden om op bepaalde tijden te eten tijdens het programma.
Wat als ik bepaalde producten niet mag eten?Het voedingsprogramma van Nederland Slank is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie, dus daar wordt zeker rekening mee gehouden. Als u bepaalde producten niet mag eten vanwege medische of religieuze redenen, wordt uw programma daaraan aangepast.
Kan ik het programma ook volgen met medische problemen zoals diabetes of hoge bloeddruk?Juist deze gezondheidsklachten zijn vaak een gevolg van overgewicht. Nederland Slank kan deze klachten helpen verminderen. Het wordt dus sterk aangeraden om met dergelijke medische problemen ook het programma te volgen!
Moet ik ook sporten naast het programma?Het is sowieso gezond om te sporten, maar het is geen voorwaarde bij het programma van Nederland Slank.
Waarom wordt er bloed geprikt?Uw persoonlijke voedingsprogramma wordt samengesteld op basis van uw eigen bloedwaarden. Daarnaast kunnen we achteraf ook uw nieuwe bloedwaarden vergelijken met de eerdere resultaten, zodat we kunnen vaststellen hoeveel die verbeterd zijn.
Wat kost Nederland Slank?Het eerste vrijblijvende consult is gratis. Het volledige programma kost €899,-. Daarvoor krijgt u een persoonlijk voedingsprogramma en 10 consulten.
Waar vinden de consults plaats?De consults vinden plaats via Skype, dus u hoeft er nooit voor de deur uit.
Zijn de effecten van het programma wetenschappelijk bewezen?Nederland Slank maakt onder andere gebruik van Methabolic Balance, een wetenschappelijk bewezen effectief afslankprogramma dat ontwikkeld is door orthomoleculair artsen en voedingswetenschappers.
+-

  • Stel een vraag




Achternaam

Voornaam

Telefoonnummer

Uw vraag

Simple Share Buttons
Simple Share Buttons