• ½ theelepel koriander 
  • ¼ theelepel komijnkip
  • ¼ theelepel venkel
  • ¼ theelepel zout
  • 1/8 theelepel kurkuma
  • kipfilet gesneden in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie (als toegestaan) 
  • wortel, in plakjes gesneden
  • paprika, gesneden in blokjes
  • ui, gesneden 
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • ½  theelepel limoensap
  • verse muntblaadjes, fijngehakt (optioneel)

Voorbereiding: 15 minuten       Bereiding:  30 minutenMeng alle kruiden in een bakje, samen met het zout en de maïzena.Voeg de kip toe en roer tot het helemaal bedekt is  met het kruidenmengsel. Verwarm een wok of een koekenpan op hoog vuur. Voeg de ½ eetlepel olijfolie toe (als toegestaan). Wanneer de olie heet is, voeg wortelen, paprika, ui en knoflook toe. Kook al roerend, tot de groenten bruin beginnen te worden, 4 tot 6 minuten. Breng de groenten naar een bord. Zet het vuur middelhoog en voeg de resterende olie in de pan. Voeg de kip en kruiden uit het bakje toe  en bak al roerend tot de kip gaar is, 5 tot 7 minuten. Roer de groenten, limoensap en de munt toe en bak tot het helemaal verwarmd is.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gewokte kip en groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)