• 50 gram mangoGambaspies2
  • 2 eetlepels water
  • Snufje peper en zout
  • 75 gram gamba’s
  • 2 saté prikkers
  • 125 gram gemengde sla (gewassen)

Bereiding: 15 minuten. Snijd 50 gram mango in kleine blokjes en prak deze met een vork fijn. Voeg aan de mangopuree 2 eetlepels water toe en roer alles tot een egale massa. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak. Leg de gamba’s in een kom en voeg hier de helft van de mangodressing aan toe. Bewaar de andere helft van de dressing voor later over de gemengde sla. Laat de gamba’s ongeveer 5 minuten in trekken. Rijk na 5 minuten de gamba’s op 2 saté prikkers. Bak de gamba’s gaar in 2 minuten per kant in een pan zonder olie. Gebruik hiervoor een anti aanbak pan of leg een stukje bakpapier in de pan. Leg ondertussen op een bord de gemengde sla en verdeel de mango dressing hierover. Serveer de gambaspiesjes op de gemengde sla.Variatietip: Geen fan van mango? U kunt de mango ook vervangen voor andere soorten fruit naar keuze.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gambaspiesjes met een frisse dressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)