•  (voor 1 persoon 200 á 250 gr) kikkererwtenFalafel
  •  1 eetlepel roggebloem
  •  1 eetlepel olijfolie
  •  2 takjes verse peterselie
  •  2 takjes verse koriander
  •  2 takjes verse munt
  •  1 teentje knoflook
  •  1 sjalotje
  •  Halve theelepel komijnpoeder
  •  Halve theelepel chilipoeder
  •  Zout, peper
  •  Snufje kurkuma

Bereidingswijze: Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze na en laat de kikkererwten goed uitlekken. Snijd de verse kruiden, de sjalotjes en de knoflook klein. Doe de kikkererwten, verse kruiden, sjalotjes, knoflook en overige ingrediënten in een mengkom en mix deze fijn met een staafmixer of keukenmachine. Als het ‘deeg’ te droog is, voeg dan een klein beetje olijfolie of water toe. Is het ‘deeg’ te nat, voeg dan wat roggemeel toe. Maak met je handen of twee lepels balletjes van het deeg en druk ze stevig aan. Als het deeg plakkerig is, bestuif dan je handen met wat meel. Verhit een scheut kokosolie in een koekenpan. Bak de falafel balletjes om en om in ca. 8 minuten goudbruin. De falafel kan ook worden gebakken in een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 20-25 minuten. Draai de falafel halverwege om.  Serveer de falafel met een fris sausje van avocado en salade/groenten.

Summary
recipe image
Recipe Name
Falafel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)