Eet je hormonen in balans – variatie

Het gaat om de variatie…

Variatie is altijd het beste!

Hallo allemaal, het gaat nog altijd goed hier, ben nog steeds bezig met het uitproberen en voelen hoe bepaaldeĀ voeding valt. Soms valt het mee, soms valt het tegen šŸ˜‰
Zoals Liesbeth zegt: het zit ‘m vooral in de variatie.
Ik hield altijd al van koken en eten, maar door het programma van Nederland Slank voel ik mij extra gemotiveerd en uitgedaagd een lekkere maaltijd te maken.

Ik deel hieronder graag een recept met jullie dat vele smaken combineert.

De groenten:
zoete aardappel (bataat)
aubergine in stukjesvariatie
(cherry)tomaatjes
chinese kool
taugƩ*
radicchio
verse koriander
scheutje sojasaus

*TaugƩ is hier het eiwit, maar dat kun je uiteraard vervangen voor vlees, vis of tofu

Dressing:
avocado olie
limoensap
citroengras (Ć©Ć©n of twee stengels)
teentje knoflook
zout naar smaat
groene peper naar smaak
handje fijn gesneden verse koriander

Rooster de bataat, aubergine en cherrytomaat met een beetje olie in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn.
BakĀ de chinese kool en taugĆ© kort in de wok en blus af met een klein scheutje sojasaus.

Voeg voor de dressing alle ingrediƫnten samen. Snij alleen het binnenste, zachte stuk van de stengel citroengras fijn, de rest van de stengel kun je bewaren om bijvoorbeeld later mee te koken in een soep.

Leg de bataat op een boord met de kool en taugƩ erover. Je kunt wat bewaren om je blaadje radicchio mee te vullen.
Leg de aubergine en tomaatjes erop en maak af met de dressing.
Kopje thee erbij en eet smakelijk…

In gezondheid!

 

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype