Nederlanders hebben een tekort aan essentiële voedingsstoffen: dat wijst nieuw onderzoek uit!
De resultaten van een recente studie tonen aan dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking een lagere inname heeft van bepaalde voedingsstoffen dan aanbevolen, vooral bij vrouwen en adolescenten. Dit is verrassend, aangezien men zou verwachten dat in een land als Nederland de voedingsinname adequaat zou zijn.
Ter verduidelijking hebben we een samenvatting van deze studie opgesteld in het artikel 'Nederlanders Eten Te Weinig Voedingsstoffen: Een Zorgwekkende Ontwikkeling'’. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in meer details, is het volledige onderzoek beschikbaar via een link.
Deze bevindingen versterken onze toewijding om onze lezers te informeren over voedingsgerelateerde onderwerpen. In ons blog op onze website publiceren we regelmatig artikelen over voeding en voedingsstoffen, waaronder recente publicaties over vitamine D, magnesium en spoorelementen.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37542641/