Nederland-Slank-3

Nu investeren in gezondheid.. of straks betalen voor je ziekte?

Geschreven door: Rachida Lachhab
21 januari 2016

Laat je niet in het pak naaien door zorgbedrijven!

Investeer vandaag nog in je gezondheid!

650 medicijnen zijn niet meer verkrijgbaar door zorg-politieke keuzes van verzekeraars en farmaceuten. Een beginnetje dat laat zien waar we naar toe gaan.

Mijn stelling is dat 90% van de huidige kwalen voor 100% te voorkomen zijn door de juiste voeding. En dat zien we dagelijks in onze praktijk. Klanten die bij Nederland Slank komen om af te vallen, komen erachter hoeveel gezondheidswinst er al binnen dagen te halen is met een uitgebalanceerde voeding.

Aboriginals hebben ook niet de klachten waar wij in onze maatschappij vaak onder gebukt gaan. Vermoeidheid, gemis aan focus, huidproblemen en hoofdpijn in alle soorten, gewrichtsklachten, maagzuur, slapeloosheid om maar niet te spreken van diabetes 2. De meest voorkomende klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Dus voel je je niet topfit? Voorkomen is beter dan genezen! Meld je aan voor een vrijblijvend consult en zorg dat je uit handen blijft van de zorg!

Preferente geneesmiddelen

Er bestaan meestal meerdere geneesmiddelen die dezelfde werkzame stof delen. Je bent als patiënt echter niet vrij een keuze te maken uit deze verschillende geneesmiddelen met dezelfde werking. Maar wie beslist dan welk medicijn je krijgt? Dat doen de zorgverzekeraars. Zij mogen volgens het preferentiebeleid per werkzame stof één geneesmiddel uitkiezen dat zij vergoeden. Dit wordt ook wel het preferente geneesmiddel genoemd. Het komt echter steeds vaker voor dat het preferente middel niet aanwezig is. De apotheker mag dan geen ander middel meegeven, tenzij de zorgverzekeraar hier toestemming voor geeft.

Als oplossing voor een tekort krijgt de patiënt een ander merk (met dezelfde werkzame stof) dat wel beschikbaar is. Het andere merk heeft een andere verpakking, een andere bijsluiter, een andere kleur en regelmatig ook nog eens andere bijwerkingen! Je kunt je voorstellen dat als je eenmaal gewend bent aan een bepaald geneesmiddel het erg vervelend is om te moeten overstappen. Ook heeft deze wisseling van medicatie vaak een negatief effect op de therapietrouw.

Steeds meer geneesmiddelentekorten

Bij een geneesmiddelentekort is een bepaald geregistreerd geneesmiddel (tijdelijk) niet of onvoldoende beschikbaar. De beroepsorganisatie van apothekers (KNMP) ziet een toename in de aantallen, de duur en de ernst van geneesmiddelentekorten. Jaarlijks komt het ongeveer vijfhonderd keer voor dat fabrikanten (tijdelijk) een bepaalde medicatie niet kunnen leveren. In onderstaande tabel zien we dus ook dat de definitieve, tijdelijke en totale geneesmiddelentekorten elk jaar stijgen!

aantal-geneesmiddelentekortenGeneesmiddelentekorten hebben natuurlijk gevolgen voor de patiënt. Niet alleen moeten patiënten vaker terugkomen in de apotheek of een ander geneesmiddel gaan gebruiken, het komt ook geregeld voor dat een patiënt moet bijbetalen vanwege beschikbaarheidsproblemen! Bijvoorbeeld als het geneesmiddel moet worden geïmporteerd uit het buitenland.

Tekort geneesmiddel Thyrax

Er treden dus steeds vaker geneesmiddelentekorten op. Zo is ook recent bekend gemaakt dat vanaf februari dit jaar Thyrax Duotab niet meer leverbaar is voor het grootste gedeelte van 2016. Thyrax Duotab is een medicijn bestemd voor mensen met een schildklieraandoening. De tabletten zijn vanaf februari 2016 niet meer beschikbaar in verband met een verhuizing van de locatie van de fabrikant.. Bijna een half miljoen mensen ging in 2015 naar de apotheek voor het schildkliermedicijn. Ruim zeventig procent van de schildklierpatiënten in Nederland gebruikt Thyrax.

Je kunt je dus voorstellen dat zo’n tekort aan een bepaald geneesmiddel veel gevolgen heeft voor patiënten, apothekers en artsen. Patiënten raken het geneesmiddel kwijt waar ze aan gewend waren en moeten misschien weer meer gaan betalen. Artsen moeten opzoek naar een geschikt alternatief en een juiste dosering. En ook apothekers zijn op hun beurt veel tijd kwijt aan het zoeken naar oplossingen voor geneesmiddelentekorten. Afhankelijk zijn van medicatie is dus niet gemakkelijk!

Investeer in een goede gezondheid!

Een ziekte of aandoening hebben is op zich al geen pretje. En als je dan ook nog eens tijd en geld kwijt bent aan het vinden en behouden van het juiste geneesmiddel zonder enige zekerheid, is dit natuurlijk nog vervelender. Wordt het daarom dan ook niet eens tijd dat we nu gaan investeren in onze gezondheid? Een heleboel ziekten, klachten en kwalen kunnen namelijk voorkomen worden als we er een gezonde leefstijl op na houden. Het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl is niet altijd even gemakkelijk en vergt wat inspanning en investering. De vraag die je jezelf zou moeten stellen is dan ook: Investeer ik nu in een goede gezondheid of betaal ik later voor mijn ziekte?

Nederland Slank wil de helft van Nederland redden van overgewicht en andere klachten en kwalen. Aan de hand van een bloedonderzoek wordt er een persoonlijk voedingsadvies opgesteld dat je helpt bij het bereiken en behouden van een gezond voedingspatroon én gezonde leefstijl. Het Nederland Slank programma heeft al veel mensen geholpen bij het verliezen van overtollig vet en het verbeteren van de gezondheid. Wil jij ook investeren in een goede gezondheid, maar twijfel je nog? Lees hieronder het verhaal van Cecile en vraag vandaag nog een gratis consult aan!

Het verhaal van Cecile

Cecile is door artsen en specialisten gediagnosticeerd met de ziekte van Hashimoto. De ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte met als kenmerk een traagwerkende schildklier. Dit heeft effect op vele systemen en organen van het lichaam, waardoor zich een groot aantal uiteenlopende klachten voordoen. Bij een auto-immuunziekte produceert het lichaam antistoffen die lichaamseigen cellen of weefsels aantasten en zelfs afbreken. Bij Hashimoto beïnvloeden specifieke antistoffen de werking van de schildkliercellen, waardoor de productie van schildklierhormoon verminderd.

In september 2015 is Cecile gestart met het programma van Nederland Slank met als hoofddoel haar streefgewicht te bereiken.  Cecile had echter nooit gedacht dat haar nieuwe gezonde leefstijl ook invloed zou uitoefenen op de werking van haar schildklier. De ziekte van Hashimoto is namelijk een auto-immuunziekte en dus onomkeerbaar. Na 3 maanden het programma van Nederland slank gevolgd te hebben, is Cecile in januari 2016 op controle voor de schildklier geweest. Tot verbazing van Cecile en de arts was de schildklierwerking verbeterd en in staat weer voldoende schildklierhormoon te produceren!

Dit wil niet zeggen dat een gezonde leefstijl alle ziektes en aandoeningen kan genezen. Maar het toont ons wel wat het belang is van gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Dus wacht niet langer en zet die stap richting een gezonde toekomst!

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida: Orthomoleculair Therapeut, Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding Mijn naam is Rachida en ik ben gepassioneerd over gezondheid en voeding. Met een uitgebreide achtergrond in voeding en orthomoleculaire therapie, ben ik toegewijd aan het helpen van mensen om hun welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te bereiken. Mijn reis begon aan de Haagsche Hogeschool, waar ik afstudeerde als diëtist. Ik geloof sterk in de kracht van voeding als basis voor een gezond leven. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie via Natura Foundation, waar ik lid ben van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Deze holistische benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimaal functioneren. Mijn toewijding aan voortdurende educatie heeft me ook geleid naar de wereld van epigenetica. Ik heb zowel de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 als level 2 voltooid, en ik ben gespecialiseerd in de epigenetica van ADHD. Dit heeft mijn begrip van de complexe relatie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid verdiept. Naast mijn klinische werkzaamheden als diëtist en orthomoleculair therapeut, ben ik ook een actieve spreker en docent op het gebied van gezondheid en voeding. Ik geloof in het delen van kennis en het inspireren van anderen om bewuste keuzes te maken voor hun gezondheid. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Ik ben er trots op dat ik een rol mag spelen in het helpen van anderen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een welzijnsniveau te bereiken dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Laten we samenwerken aan jouw optimale gezondheid en welzijn. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Rachida Orthomoleculair Therapeut (lid MBOG) & Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding