jorieke-nederland-4

Nooit meer brood en wijn? Of suiker?

Geschreven door: Rachida Lachhab
10 augustus 2018

Nooit meer een gebakje op een verjaardag en nooit meer een glaasje wijn op vrijdagavond...? Is Nederland Slank dan echt zo streng?

Alleen al bij het idee van minder/geen brood eten raken veel mensen in paniek.
Goed nieuws! Je hoeft geen vaarwel te zeggen tegen je geliefde drankje of hapje, je moet er alleen anders mee omgaan!

Nederland Slank legt je met alle plezier in dit artikel uit hoe dat in zijn werk gaat tijdens ons programma!

We bespreken het volgende:

gezondheid-3

De 4 fases van het programma 

Het Nederland Slank programma bestaat uit 4 fases. Tijdens de 4 fases zorg je ervoor dat je je gezondheidsdoelen behaald en leer je hoe je dit succes kunt behouden op de lange termijn.

De strenge fase; op een houtje bijten?

De eerste fase is de voorbereidingsfase, ook wel de detoxfase, en duurt 2 dagen. 

Na het reinigen van je darmen in de voorbereidingsfase, volgt fase 2, ofwel de strenge fase. Deze fase duurt minimaal 2 weken. Sommige mensen schrikken als ze de naam ‘strenge fase’ horen. Dit komt omdat men vaak denkt dat je in de strenge fase bijna niets mag eten en honger moet lijden.. ...Dit is absoluut niet waar!

De strenge fase heet zo, omdat je tijdens de strenge fase verplicht bent om je zo goed mogelijk te houden aan je persoonlijke maaltijdplanning en voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen zijn namelijk aan de hand van je bloedonderzoek en andere belangrijke factoren specifiek gekozen om ervoor te zorgen dat je je stofwisseling en hormonen reguleert!

 bord met teksten-1

Hoe beter iemand zich houdt aan de voedingsadviezen in de strenge fase, hoe beter het resultaat. Je valt snel af op een gezonde manier en vaak worden ook andere gezondheidsdoelen bereikt, zoals je energieker voelen.

Tijdens het  traject blijven sommige mensen voor een langere tijd in de strenge fase omdat ze een bepaald streefgewicht willen bereiken. Zo kan het soms zijn dat iemand een paar maanden bezig is met de strenge fase. Als iemand al een lange tijd in de strenge fase zit, is het af en toe geen ramp (als het niet anders kan) om af te wijken van de voedingsadviezen. Bijvoorbeeld bij het uit eten gaan.

Het advies blijft echter wel: zolang je een streefgewicht wilt bereiken blijf je in de strenge fase en volg je de adviezen zo goed mogelijk voor het beste resultaat!

(Lees hier meer over de stappen van het programma!)

Vraag vandaag nog een gratis consult aan voor je weerstand

weegschaal-3

Doelen behaald, wat nu?

Zodra het streefgewicht en andere gezondheidsdoelen zijn behaald, gaat men direct door naar fase 3, de minder strenge fase.

Je bepaalt overigens zelf wat je streefgewicht is. Bij het bepalen van een streefgewicht is het belangrijk dat je kijkt naar het gewicht dat bij je past. Niet iedereen hoeft in een maatje 36 te passen, als je maar goed in je vel zit!

In de minder strenge fase mag je gelijk weer allerlei voedingsmiddelen gaan proberen die niet op je lijst staan. Daarbij start je vaak met de aanvullende lijst die hoort bij fase 3, maar na enkele dagen mag je ook van die lijst afwijken! Dat betekent dat je dus eigenlijk weer alles mag eten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit alle soorten groenten en fruit en alle soorten vis, vlees, gevogelte en zuivel.

Het nemen van een lekkere boterham is ook weer toegestaan. Zelfs dat gebakje, ijsje of glaasje wijn mag weer. Je hoeft jezelf niets te verbieden. Dit valt namelijk onder het ‘sjoemelen’ en is zo nu en dan toegestaan. Weer eens wat rijst of aardappel bij de maaltijd? Ook dat mag zeker, maar niet elke dag!

In de minder strenge fase ga je dus niet geheel terug naar de gewoontes die je voor het programma had, maar je behoudt de basisprincipes van het voedingsplan. Je mag echt alles eten, maar je dient dus wel een onderscheid te maken dus gezonde voeding die je vaak kunt eten en het sjoemelen wat je niet zo vaak kunt doen.

Dagelijks sjoemelen (brood, pasta, deegwaren, alcohol, snacks, snoep etc.) is dus niet de handig! Het sjoemelen is iets wat je beperkt om ervoor te zorgen dat je op gewicht blijft en dat je je fit en gelukkig blijft voelen!

gezondheid-Mar-06-2024-11-39-20-6629-AM

Met Nederland Slank hoef je nooit meer op dieet!

Na een tijdje te experimenteren met nieuwe voedingsmiddelen zul je zelf merken welke voeding goed bij je past en waar je je goed bij voelt. Wanneer je op gewicht blijft, lekker en gevarieerd eet naar behoefte en zelfs af en toe lekker sjoemelt, heb je het doel van Nederland Slank bereikt! Je hebt jezelf nieuwe blijvende eet-gewoontes aangeleerd.

Met de richtlijnen van Nederland Slank werk je aan een gezond, gelukkig en slank lichaam. De ‘strenge fase’ is dus maar tijdelijk en na het behalen van je streefgewicht kun je gewoon weer alles eten, als je je maar houdt aan de basisprincipes van het voedingsplan.

Het voor altijd elimineren van bepaalde voedingsmiddelen/voedingsgroepen is dus absoluut niet nodig en ook niet gezond! Luister naar je lichaam en vertrouw op de nieuwe jij!

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida: Orthomoleculair Therapeut, Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding Mijn naam is Rachida en ik ben gepassioneerd over gezondheid en voeding. Met een uitgebreide achtergrond in voeding en orthomoleculaire therapie, ben ik toegewijd aan het helpen van mensen om hun welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te bereiken. Mijn reis begon aan de Haagsche Hogeschool, waar ik afstudeerde als diëtist. Ik geloof sterk in de kracht van voeding als basis voor een gezond leven. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie via Natura Foundation, waar ik lid ben van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Deze holistische benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimaal functioneren. Mijn toewijding aan voortdurende educatie heeft me ook geleid naar de wereld van epigenetica. Ik heb zowel de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 als level 2 voltooid, en ik ben gespecialiseerd in de epigenetica van ADHD. Dit heeft mijn begrip van de complexe relatie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid verdiept. Naast mijn klinische werkzaamheden als diëtist en orthomoleculair therapeut, ben ik ook een actieve spreker en docent op het gebied van gezondheid en voeding. Ik geloof in het delen van kennis en het inspireren van anderen om bewuste keuzes te maken voor hun gezondheid. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Ik ben er trots op dat ik een rol mag spelen in het helpen van anderen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een welzijnsniveau te bereiken dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Laten we samenwerken aan jouw optimale gezondheid en welzijn. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Rachida Orthomoleculair Therapeut (lid MBOG) & Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding