Dip.. Afvallen en opstaan!

streefgewichtAfvallen en opstaan!

Leuk gezegd vorige blog: meten is weten! Nota bene met uitroepteken erachter. Deze week wil ik liever even overslaan wat dat betreft: ik heb een een enorme dip gehad qua eetgedrag. Gewoon, zo maar, zonder verklaring. En ik baal als een stekker. Ik was zo goed bezig en had een mooi doel gesteld om te proberen m’n streefgewicht voor de vakantie te bereiken, of althans te benaderen.

Nou, mooi niet dus. Ik heb afgelopen weekend alles gesnoept wat los en vast zat, me niet aan m’n waterrantsoen en niet aan mijn tijden gehouden. Resultaat? Plus 0,5 kg ten opzichte van de week ervoor. Het valt eigenlijk nog mee als je je bedenkt wat ik allemaal gegeten heb. Ik bespaar je de details; te erg voor woorden.

De draad is weer opgepakt

Maar het goede nieuws is dat ik de draad weer heb opgepakt. Ik vind het té zonde om nu halverwege op te geven, temeer omdat ik de voedingsvoorschriften goed te doen vind. Ik zie wel dat het een enorme valkuil is om nu op te geven. Tijdens mijn dip die ruim twee dagen duurde, heb ik ook meer dan eens gedacht “waar ben je in vredenaam mee bezig?”, maar vervolgens ging ik lekker door met vreten. De verleiding is dan groot om het bijltje er maar helemaal bij neer te gooien. Ik heb ook nog even overwogen om mijn coach te bellen voor peptalk, maar gelukkig heb ik de draad zelf weer op kunnen pakken. Ook op Facebook zag ik toch wel een aantal berichten waarin mensen meer dan eens met het programma begonnen waren. Ik vraag me dan toch af waar dat dan aan ligt. Toch een gebrek aan intrinsieke motivatie? Ik weet het antwoord echt niet, maar ik hoop dat mijn dip van tijdelijke aard was. Nu genoeg woorden, het is weer tijd voor daden! (let op het uitroepteken).

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype