Afvallen na de zwangerschap

afvallen na de zwangerschapJe gewicht neemt tijdens de zwangerschap normaliter wat toe. De zwangerschap en de periode erna is een drukke en mooie periode van weinig slaap, veel voeden en veel andere drukte. Maar nu je je ritme weer een beetje hebt terug gevonden wil je afvallen na de zwangerschap, maar hoe pak je dit verantwoord aan? Lees in deze blog hoe het geven van borstvoeding samengaat met afvallen na de bevalling.

Gewichtstoename tijdens de zwangerschap

Gedurende de zwangerschap kom je gemiddeld zo’n 10 tot 12 kilo aan. 5-6 kilo hiervan is van de baby, de placenta, het vruchtwater en de vruchtvliezen, deze ben je na de bevalling meteen kwijt. De overige kilo’s blijven zitten en hiervoor moet je zelf aan de slag.
Tijdens de bevalling heeft je lichaam het zwaar te verduren gehad, het is daarom belangrijk om te weten dat je het eerst zo’n 6 weken rust moet geven. Wat je wel vast kan doen is rustig aan beginnen met bewegen en gezond eten.

Veranderde hormoonhuishouding

Als je zwanger bent, verandert er veel in je hormoonhuishouding. Hormonen zijn stofjes in je lichaam die boodschappen overbrengen naar weefsels of organen. Elk hormoon heeft zijn eigen specifieke functie. Veel van deze hormonen hebben invloed op processen die samenhangen met je gewicht. Denk bijvoorbeeld aan je eetlust, je stofwisseling, vetopslag en vetverbranding.

Omdat je lichaam druk is met het ontwikkelen van een kindje zijn je hormonen in verhoogde aantallen aanwezig. Hormonen als Hcg, progesteron en oestrogeen sturen je lichaam zo dat je zwangerschap goed verloopt. Na de bevalling is alles vaak een beetje in de war.

Maar juist als je dan bent bevallen en je weer op gewicht wilt komen is het belangrijk om weer een balans te krijgen in je hormoonhuishouding.

afvallen na zwangerschapAfvallen na bevalling

Het programma van Nederland slank richt zich op het in balans brengen van je hormoonhuishouding. Dit wordt gedaan door allereerst bloed af te nemen om zo te kijken welke voeding ervoor gaat zorgen dat jouw hormonen weer in balans worden gebracht. Aan de hand van de resultaten wordt voor jou persoonlijk een voedingsprogramma opgesteld dat specifiek rekening houdt met jouw hormoonhuishouding. Met dit persoonlijke plan proberen wij jouw lichaam weer in balans te brengen en ook in model. Dat wordt namelijk ook door je hormonen geregeld. Afvallen na de zwangerschap is dus zeker mogelijk.

Verantwoord afvallen als je borstvoeding geeft

Borstvoeding zelf werkt ondersteunend op het afvallen na de bevalling. Tijdens het afvallen komen er echter afvalstoffen uit het vetweefsel en die moeten niet in de moedermelk terecht komen. Om af te vallen is het allereerst noodzakelijk om zo te gaan eten dat je lichaam energie haalt uit het opgeslagen vet, niet uit spieren. Wanneer je te snel veel kilo’s kwijtraakt komt er een verhoogd aantal afvalstoffen in de bloedbaan van de moeder. Deze kunnen ook in de melk terechtkomen. Om je baby geen risico’s te laten lopen, wordt er bij het afvallen een limiet aangehouden van maximaal een halve kilo per week. Op deze manier zorg je er ook voor dat de melkproductie goed op gang blijft en jij dus verantwoord kan afvallen na de bevalling.

Weer in shape

Dit programma kan je na de bevalling en borstvoedingsperiode dus helpen om op een verantwoorde manier, blijvend af te vallen.* Rekening houdend met de behoefte van jou en je baby. Zie het afvallen na de zwangerschap niet als een onmogelijk obstakel, maar als een mooie kans om je beter te voelen in je eigen lichaam! Ga niet meteen voor een platte buik na de bevalling, maar stel eerst een ideaal gewicht op, waar je met vertrouwen naar toe kunt werken.

Ben je benieuwd geworden? Vraag dan een gratis consult aan!

afvallen na zwangerschap

 

 

 

 

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype