Afvallen in de overgang

Bent u ongemerkt een aantal kilo’s aangekomen zonder dat u meer bent gaan eten of minder bent gaan bewegen? Dit is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen tussen de 45 en 55 jaar. Vanaf deze leeftijd komen de meeste vrouwen in de overgang. Er vinden dan veel veranderingen plaats in het lichaam, waaronder vaak gewichtstoename. Hoe kan je afvallen tijdens de overgang en wat kan Nederland Slank hierin voor u betekenen? Lees ook de ervaring van Nel.

Wat is de overgang precies? Afvallen tijdens de menopauze - afvallen in de overgang

De overgang is het moment dat de vruchtbare periode van de vrouw is afgelopen en de menstruatie stopt. De periode die voorafgaat aan de menopauze kan een paar maanden tot een aantal jaar duren en heet ook wel de perimenopauze. In deze periode vinden er veel hormonale veranderingen plaats in het lichaam. Deze hormonale veranderingen kunnen klachten geven als: hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid, nachtzweten, angst of paniekaanvallen, stemmingswisselingen, gewichtstoename, zware menstruaties, opvliegers en ook ernstige depressies. Zodra een vrouw stopt met menstrueren is zij in de overgang, meestal duurt het daarna nog een paar jaar voordat alle overgangsklachten definitief verdwenen zijn.

Waarom neemt het gewicht tijdens de overgang vaak toe?

Gewichtstoename is meestal te wijten aan een disbalans in de hormonen. Die disbalans kan ontstaan door ongezonde voeding, medicijnen en stress, maar ook door natuurlijke schommelingen van de hormonen in de overgang.

Vooral het moment net voor de perimenopauze ontstaat er bij vrouwen een te hoog oestrogeengehalte in het lichaam. Een teveel aan oestrogeen kan er voor zorgen dat vet sneller opgeslagen word en dan met name op de billen, bovenbenen en kuiten. Daarnaast kan het overschot aan oestrogeen ook leiden tot de andere voornoemde klachten.

dieet menopauze,buikvet,menopauze - afvallen in de overgang

Tijdens de perimenopauze daalt het oestrogeengehalte juist weer. Het lichaam heeft vervolgens tijd nodig om alle hormonen weer met elkaar in balans te lagen brengen, dit gaat meestal gepaard met de typische overgangsklachten zoals opvliegers. Door die sterke schommelingen in de hormonen zult u minder behoefte hebben om te bewegen, maar juist meer trek in eten en slaat het lichaam dit ook sneller op als vet. Dit alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat u in deze periode wat kilo’s aankomt.

Tijdens de menopauze zelf daalt het oestrogeengehalte nog verder en stopt de progesteronproductie bijna helemaal. Het tekort aan oestrogeen zorgt weer voor een disbalans in de hormonen, wat nogmaals kan leiden tot een aantal extra kilo’s.

Hoe kan Nederland Slank u helpen met afvallen tijdens de overgang?

De gewichtstoename tijdens de overgang wordt veroorzaakt door een disbalans in de hormonen, door de snelle stijging en daaropvolgend de daling van het oestrogeen. Het programma van Nederland Slank is erop gericht om de hormonen weer in balans te brengen. Een hormoon dat ook verstoord kan zijn bij overgewicht is het groeihormoon. Dit is verantwoordelijk voor het gebruiken van vet als energiebron en het aanmaken en behouden van de organen en het spierweefsel. De werking van dit hormoon wordt o.a. beïnvloed door insuline (regelt bloedsuikerniveau), serotonine (regelt behoefte aan voedsel) en de kwaliteit van de slaap. Een verstoord evenwicht tussen deze stofjes en de verminderde aanmaak van melatonine zorgt voor een laag niveau aan menselijk groeihormoon, waardoor eten sneller wordt omgezet in vet dan in energie. Nederland Slank helpt om uw hormonen weer in balans te krijgen, waardoor er uiteindelijk een gewichtsafname kan optreden tijdens de overgang.*

Hoe dat precies werkt laten we zien in filmpjes die u ontvangt als u een vrijblijvend en gratis consult aanvraagt. Wij helpen u graag met afvallen in de overgang!

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype