bannerimage

Appeltaartje uit de oven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
15 maart 2020

Heb je ook weleens trek in iets zoet als een gebakje? Probeer dan zeker eens dit recept voor een "appeltaartje" uit de oven. Het is een makkelijk recept, snel klaar en verantwoord om te eten als bijvoorbeeld toetje. Zo kun je lekker eten en toch afvallen.

appeltaartjes

Benodigdheden

  • 1 appel

  • kaneel/nootmuskaat/speculaaskruiden

  • mini springvorm of muffin bakvorm

  • 1 stokje verse vanille

  • 100 gram yoghurt/sojayoghurt


Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 200 graden.

2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijdt vervolgens de appel in dunne plakjes.

3. Doe alles plakjes in een kom en voeg de kaneel, nootmuskaat en speculaaskruiden naar smaak toe. Meng alles door elkaar heen.

4. Leg de plakjes in de springvorm of in de muffinvorm.

5. Bak het ‘appeltaartje’ vervolgens 15 minuten in de oven.

6. Zodra het ‘taartje’ bruin wordt kunt u hem uit de oven halen.

7. Snij het vanille stokje doormidden en schraap het merg uit het midden. Doe dit met de achterkant van een mes.

8. Roer het vanillemerg door de (soja)yoghurt.

Serveer dit samen met het appeltaartje.